Gelukkig

Young Professionals, gelukkig? Kijk op Sociale Media, kijk om je heen, kijk naar de reclame en je ziet dat iedereen dolgelukkig is. Het leven lacht de jonge mensen toe. Alles is mogelijk. En wanneer het leven jou niet toelacht dan is dat jouw eigen schuld. Dan doe jij zelf niet genoeg om het geluk te vinden en te houden.

In mijn contacten en werk kom ik jonge mensen, ze worden vaak Young Professionals genoemd, tegen, die met hun ‘kop tegen een muur’ zijn gelopen. Een mooie studie gevolgd, een baan waar een ander jaloers op is, een partner, een kind, een huis, chillen, ….. echt alles en toch …….!

Innerlijke onvrede

De buitenkant zegt dat het niet beter kan. Innerlijk is er onvrede en het gevoel ‘Is dit het nu’? De andere zeggen: ‘Wat heb jij het goed voor elkaar, jij moet wel een gelukkig mens zijn’, zelf zie je dat niet meer. Toch blijf je tegen jezelf zeggen: ‘Ik moet tevreden zijn’.

Inderdaad, je moet zoveel. Je maakt geen keuzes omdat je eigenlijk alles leuk vindt. Je durft geen keuzes te maken omdat je dan ook kiest wat je niet meer doet. Je bent bang om iets niet te doen en je gaat door.

Opluchting.

Wat is het een opluchting wanneer je daarover met iemand kunt praten die geen oordeel heeft maar alleen maar vragen stelt. Vragen stelt om zelf tot de ontdekking te komen wat je wilt. Zelf tot de ontdekking te komen welke keuzes je kunt en wilt maken. Keuzes te maken die voor jou realistisch zijn. Vrije keuzes te maken die niet bij dromen blijven.

Kun je dat bij vrienden, heel mooi. Soms is het fijn om dat te doen bij iemand die in het dagelijks leven niets met jou te maken heeft. Die tijdelijk met je meeloopt, geen adviezen geeft maar jou zelf weer echt leert nadenken over wat voor jou belangrijk is. Die daarna ook weer uit jouw leven verdwijnt, omdat je het zelf weer goed voor ogen hebt.

De bekende zeezeiler Henk de Velde zei het in een interview zo ‘Wij zijn passanten in elkaars leven, we komen elkaar tegen, we trekken een tijdje samen op en gaan dan weer onze eigen weg met de ervaring’.

Dat doet een coach van Carrière Coaching ook.

Vragen?

Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en zet een stap in de goede richting!